CMK Magazine over cultuureducatie

waaraan ieder kind mee kan doen


De tweede editie van het CMK magazine is op 13 april feestelijk gepresenteerd op de Kunstwerf in Groningen. Wethouder Giny Luth van Westerwolde nam namens de Vereniging Groninger Gemeenten het eerste exemplaar in ontvangst. In 54 pagina vind je tips, inspiratie en praktijkvoorbeelden over toegankelijk cultuuronderwijs en de kansen die creatieve ontwikkeling kinderen en jongeren biedt. Het magazine is bedoeld voor leerkrachten in het primair en speciaal onderwijs. Maar is ook interessant voor beleidsmakers en pedagogisch medewerkers.

Update 14 april 2023: Jongeren van De Steeg vulden het magazine aan met een eigen pagina. Tijdens de bijeenkomst op 13 April presenteerden zij een manifest over het belang van kunst. Je vindt het manifest hier.
 

Tipje van de sluier

Het magazine heeft een gevarieerde inhoud. Christian Boer vertelt over dyslectische brein. Er zijn interviews met schoolleiders Aniek en Harold. Yulia en haar moeder Sasha vertellen over cultuureducatie. Verder vind je in het magazine lieve briefjes van leerlingen en een grote zoekplaat over de inclusieve klas. Nieuwsgierig geworden? Het magazine kun je hieronder downloaden als pdf. Wil je een exemplaar per post ontvangen? Neem dan contact op met bas@kunstencultuur.nl


Download hier het magazine