CMK Groningen 21-24 van start

Nieuwe periode feestelijk geopend tijdens Brandstof


Tijdens het volgeboekte online cultuurfestival Brandstof is CMK Groningen 2021-2024 feestelijk geopend door wethouder Paul de Rook, gedeputeerde Mirjam Wulfse en Hedwig Verhoeven, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Scholen kunnen vanaf nu een plan voor de komende twee jaar indienen en een financiële bijdrage vragen om het cultuuronderwijs een stap vooruit te brengen.

Nieuw is dat de komende jaren ook de kinderopvang en de onderbouw van het voortgezet onderwijs bij Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen worden betrokken. Naast de basisscholen in de provincie en gemeente, kunnen nu ook de voortgezet onderwijs scholen een beroep doen op de beschikbare financiën. Hierdoor wordt het ook voor deze scholen mogelijk een impuls te geven aan het cultuuronderwijs, bijvoorbeeld door samen projecten te ontwikkelen met culturele instellingen of door de kunstvakken te verbinden met andere vakken. 

Lees meer over de mogelijkheden voor scholen. >

Samenwerken met een culturele ondernemer
Het is ook weer mogelijk om samen te werken met een cultureel ondernemer, bijvoorbeeld door een product op maat voor jouw school te ontwikkelen. Denk aan een lessenserie, leskist of een leerlijn. Op de website van CMK Groningen vind je alle informatie en voorbeelden van gerealiseerde projecten.

Lees meer over de mogelijkheden voor culturele ondernemers. >

Inspiratie nodig?

Tijdens Brandstof is het CMK Groningen Magazine gepresenteerd. Paul, Mirjam en Hedwig ontvingen de eerste exemplaren. Het magazine is gevuld met inspiratie,  interviews en goede voorbeelden uit de praktijk op het gebied van cultuureducatie. Alle Groningse basisscholen krijgen het magazine toegestuurd. Laat je inspireren en download het magazine als pdf.

Wil je het magazine ook thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@cmkgroningen.nl.

CMK magazine cover

Tot slot van de bijeenkomst bliezen we het kaarsje van CMK II uit en lanceerden we officieel de nieuwe CMK-periode: