Adviesrapport CMK Groningen

Op weg naar een nieuwe CMK periode


In november vonden drie inspiratiebijeenkomsten met als titel ‘Praat mee met CMK Groningen’ plaats.  Schoolleiders, ICC'ers, culturele spelers en beleidsmedewerkers cultuur deelden hun ervaringen met en blik op de toekomst van de regeling CMK. Bureau Statement evalueerde tijdens deze avonden de aanpak van de regeling. De uitkomsten zijn samengebracht in een adviesrapport.

Het algehele beeld van de regeling is positief: “Overall zijn zowel scholen als culturele instellingen erg tevreden over CMK!” De impuls voor scholen en leraren om zich verder te ontwikkelen op cultureel gebied en de ondersteuning die daarbij geboden wordt door de adviseurs van K&C, worden erg gewaardeerd.

Er is ook een aantal kritische geluiden op met name de aanvraagprocedure. Deze wordt als omslachtig ervaren. Ook is er de wens om een beter beeld te krijgen van de culturele aanbieders in de omgeving. Deelnemers missen een gebruiksvriendelijke website, waar vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden.

K&C neemt de adviezen uit het rapport over en onderzoekt hoe de uitvoering van CMK in de toekomst kan worden aangescherpt.

Meer lezen? Het volledige rapport kun je hier als PDF downloaden.