Ruimte voor nieuwe Leergemeenschappen Cultuureducatie

Leerkracht en professional in de culturele sector werken samen


Er zijn in 2020 extra financiële middelen beschikbaar om nieuwe Leergemeenschappen Cultuureducatie in de provincie Groningen te ondersteunen.​ Naast het primair onderwijs kan dit keer ook uit het voortgezet onderwijs gebruik maken van deze mogelijkheid.​

Wat is een Leergemeenschap Cultuureducatie?

In een leergemeenschap werken onderwijs- en cultuurprofessionals samen aan het ontwikkelen van betekenisvol cultuuronderwijs. Het startpunt is een gezamenlijke vraag of uitdaging. Het eindresultaat staat van te voren niet vast. Gezamenlijk wordt gewerkt aan manieren om een waardevolle bijdrage te leveren aan de (culturele) ontwikkeling van kinderen.

Naast de inzet en expertise van een adviseur cultuuronderwijs van K&C is een budget van 10.000 euro beschikbaar voor in principe één jaar.

Meer informatie over Leergemeenschappen Cultuureducatie vind je op www.cmkgroningen.nl/leergemeenschappen.

Hoe doe je een aanvraag?

Heb je als school én culturele partner een gezamenlijke wens, droom, vraagstuk of uitdaging? Weet je het antwoord niet, maar wil je dit wel uitzoeken? Neem dan contact met op met K&C. We bekijken dan samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Dus: wie het eerst komt, het eerst maalt. Aanmelden kan tot 15 april 2020 of zolang er nog plaats is.

Contactgegevens:

Jeffrey Deelman
projectleider Leergemeenschappen Cultuureducatie
050-7210840
jeffrey@kunstencultuur.nl