Zingen langs de lijn

Een train-de-trainerscursus voor kunstvakdocenten in het onderwijs


Zingen langs de lijnAls kunstvakdocent draag je de liefde voor jouw discipline over via lessen aan basisschoolklassen. Maar hoe wakker je het vuur aan bij de leerkracht, zodat hij/zij met cultuur in de klas gaat werken? In dit train-de-trainerstraject leer je coachen en adviseren vanuit je kunstvak, zodat jij leerkrachten op individueel en teamniveau beter kunt begeleiden.

Zingen langs de lijn is een samenwerking tussen K&C – Scala – ICO – De Kunstbeweging – Bureau Meesterschap in het kader van CMK Groningen en Drenthe.

Programma
Steeds meer scholen hebben behoefte aan teamtrainingen en ‘coaching on the job’ op het gebied van cultuuronderwijs. Dit vraagt om andere vaardigheden dan het geven van lessen in de klas.

In zes bijeenkomsten leer je meer over het coachen van leerkrachten en het begeleiden van teams bij het inrichten van cultuur op school. Als deelnemer ga je op zoek naar de succesfactoren van het krachtig afstemmen met scholen, klassen en leerkrachten. Je werkt aan zelfvertrouwen, vaardigheden en je oefent in verbindende communicatie.

De volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe krijg je de vraag van de leerkracht of het schoolteam boven tafel?
  • De teamtraining, hoe krijgt die meer impact?
  • Stress, problemen, tijdnood…. Hoe ga je om met weerstand?
  • Coaching on the job: hoe bereik je iedere individuele leerkracht?
  • Afspraken, aanspreken, motiveren, coachen, feedback geven.

Download hier de flyer.

Praktische informatie
De trainingen vinden plaats in Drenthe en Groningen en zijn beide toegankelijk voor kunstvakdocenten uit beide provincies.

Data Drenthe
Voor docenten uit alle kunstdisciplines wordt het traject in Drenthe georganiseerd op de volgende data: 9 september, 7 oktober, 11 november, 2 december 2019, 20 januari en 24 februari 2020

Data Groningen
Speciaal voor muziekprofessionals is er een toegespitst traject in Groningen i.s.m. het Prins Claus Conservatorium. De bijeenkomsten staan gepland op:
16 september, 14 oktober, 18 november, 16 december 2019, 27 januari en 2 maart 2020.

Tijden 
De bijeenkomsten worden georganiseerd tussen 09:00 en 12:00 uur.
Op de 3e en de 5e cursusdag wordt er een aanvullend middagprogramma georganiseerd tussen 13:00 en 16:00 uur.

Locatie 
De locaties worden nader bepaald.

Kosten
€ 300,- per persoon.

Aanmelden
Voor Drenthe klik hier.
Voor Groningen klik hier.