Gemeente Stadskanaal

Ontwikkelde cultuureducatie producten

Voor de gemeente Stadskanaal zijn de volgende producten ontwikkeld:

  1. Lesbrief Instrumentale Oriëntatie Basisonderwijs - CKZG
  2. Het Houten Huis in de klas - Het Houten Huis
  3. Roegzand - St. Iemandsland

Productbeschrijvingen

Lesbrief Instrumentale Oriëntatie Basisonderwijs (IOB)& Rijdende Popschool
Door: St. Centrum voor de Kunsten Zuid-Groningen (CKZG)

Het product
Lesbrief waarin de lessen, oefeningen en liedjes zijn opgenomen die worden uitgevoerd tijdens de lessen van de vakdocenten (van zowel CKZG als de Rijdende Popschool), aangevuld met lessen, oefeningen en liedjes die de leerkrachten zelf in de les kunnen gebruiken. Het geheel bestaat uit 2x16 lessen, waarbij de helft door vakdocenten gegeven wordt, geschikt voor groepen 5 t/m 8

Betrokken school
CBS De Rank te Onstwedde


Het houten Huis in de Klas.  Afronden Herfstpakket
Door: Het Houten Huis

Het product
Deze aanvraag is toegespitst op de ontwikkeling van deskundigheidsbevordering aan de hand van Het Houten Huis in de klas voor het hele team van de participerende scholen, dus docenten, directie en overige medewerkers zoals de conciërge. Het gaat om deskundigheidsbevordering die op school nodig is om meer samenhang te creëren tussen ons product Het Houten Huis in de klas, de lessen op school en het voorstellingsbezoek in het theater. Dit geldt specifiek voor de nieuwe scholen die mee doen in Stadskanaal en omgeving.

Betrokken scholen
CBS de Lindenborgh Musselkanaal, CBS de het Mozaiek en OBS Hagenhofschool, Stadskanaal


Roegzand, onderdeel Toekomstkoffers
Door: Stichting Iemandsland

Het project
In dit project  verbeelden leerlingen van de bovenbouw van het PO hun ”bagage” en “beeld van het leven in de Veenkoloniën van nu ”in oude koffers.  De gerealiseerde kunstkoffers worden in een minitheatervoorstelling opgehaald om naar de toekomst te reizen. Aansluitend zijn de koffers benut in de vormgeving van de ontvangsthal van de voorstelling “Roegzand”.  Samen met de koffers van andere scholen vormen zij het tijdsbeeld van nu. “Roegzand” is een voorstelling die in de toekomst speelt.

Deelnemende scholen
Diverse scholen voor PO uit de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Ter Apel.