Deskundigheid

CMK Groningen biedt professionals in het onderwijs de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie. Dat doen we op verschillende manieren. Jaarlijks wordt er een symposium georganiseerd rondom een actueel thema. Daarnaast draagt CMK bij aan het ontwikkelen van scholingen, zoals bijvoorbeeld het deskundigheidstraject voor schoolleiders. 

Naast kant en klare trajecten kan CMK ook ondersteunen bij een het ontwikkelen van een traject op maat. Meestal zijn er al mogelijkheden bij partners uit het veld. K&C helpt graag bij het uitwerken van de vraag en het zoeken naar de juiste partner. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over mogelijkheden.

Visie –verbinding – verbeelding

Leiding geven aan cultuuronderwijs vraagt visie, inzicht, kennis en inventiviteit. Hoe begeleid en bewaak je als bestuur en schoolleider de kwaliteit van dit proces? Hoe wordt cultuuronderwijs duurzaam en structureel geborgd in de school?

Centraal tijdens dit professionaliseringstraject voor schoolleiders staan de vragen van de deelnemers. Samen met ervaringsdeskundigen uit het veld, experts en gastdocenten besteden we aandacht aan de belangrijkste actuele aspecten van cultuuronderwijs; onderwijsinhoudelijk, pedagogisch, artistiek, cultuureducatief, organisatorisch en financieel.

Meer informatie over Visie-Verbinding-Verbeelding is te vinden op de website van K&C.

ICC-Cursus

De cursus interne cultuurcoördinator (ICC) biedt je praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. Daarnaast schrijf je tijdens de cursus een cultuurplan voor je eigen school. De ICC-cursus van K&C is door het LKCA goedgekeurd en gevalideerd door het lerarenregister waardoor je als leerkracht de cursus op kan nemen in je portfolio.

Actuele startdata van de ICC-cursus zijn te vinden op de website van K&C.

Brandstof | Noordelijk Festival Cultuureducatie

Van 12 t/m 22 april 2021 organiseren K&C en Compenta samen Brandstof | Noordelijk Festival Cultuureducatie. We bieden een interactief online programma met workshops, lezingen, podcast en inspirerende verhalen. Werk je in het onderwijs, de kinderopvang of het culturele veld? Dan ben je van harte welkom. Meld je aan voor de kosteloze activiteiten en leer hoe je de kunstenaarsmindset van jezelf én je leerlingen kunt stimuleren en ontdek hoe je de inbreng van kinderen kunt inzetten bij het vormgeven van cultuuronderwijs.

Meer informatie is te vinden op de website van K&C. 

Dossier Creativiteit

In het Dossier Creativiteit delen we kennis en inspiratie om het creatieve vuur bij jouw leerlingen aan te wakkeren. Het dossier is gevuld met boekentips, podcasts, interviews, artikelen en animaties. Via de K&C nieuwsbrief po en Facebook houden we je op de hoogte zodra we weer nieuw lees-, kijk-, doe- of luistertips voor je hebben.

Het volledige dossier creativiteit is te vinden op de website van K&C.