Deskundigheid

CMK Groningen biedt culturele spelers een aantal mogelijkheden om de beroepspraktijk te verdiepen. Op dit moment draagt CMK bij aan de ontwikkeling van een nascholingstraject op het gebied van ondernemerschap in het onderwijs en een traject op gebied van het coachen van leerkrachten en schoolteams. De ontwikkeling en uitvoering van deze trajecten gebeurt door K&C in samenwerking met expertisecentra uit het noorden.

Heb je een andere studie op het oog, die bijdraagt aan de verdieping van jouw werk in het basisonderwijs? Bekijk dan eens onze studiekostenregeling voor ZZP'ers.

Handen en Voeten

Zet jij je als cultureel ondernemer in voor cultuureducatie? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling of op zoek naar inspiratie? Je hebt vast plannen genoeg, maar hoe geef je ze vorm? En hoe raak je die gevoelige snaar waardoor je opdrachtgever, een school of een culturele instelling, enthousiast wordt? Hoe werk je samen met verschillende partners in co-creatie?

In het professionaliseringstraject Handen & Voeten met Hoofd & Hart! kijken we vanuit verschillende perspectieven naar cultureel ondernemen in en rond het onderwijs. Het traject bestaat uit vijf bijeenkomsten, aanvullende workshops en een individuele coaching.

Meer informatie en actuele cursusdata zijn op de website (link naar pagina) van K&C te vinden.

Train-de-trainer cursus voor kunstvakdocenten 

Steeds meer scholen hebben behoefte aan teamtrainingen en ‘coaching on the job’ op het gebied van cultuuronderwijs. Dit vraagt om andere vaardigheden dan het geven van lessen in de klas. In zes bijeenkomsten leer je meer over het coachen van leerkrachten en het begeleiden van teams bij het inrichten van cultuur op school. In het traject staat je eigen leervraag centraal. Daarnaast praten we je bij over actuele ontwikkelingen in het veld. 

In september starten twee trajecten: Voor docenten (alle kunstdisciplines) wordt het traject in Assen georganiseerd. Speciaal voor muziekprofessionals is er een toegespitst traject in Groningen.

Op dit moment is het traject nog in ontwikkeling. Meer informatie volgt binnenkort. Wil je wel op de hoogte blijven? Mail dan naar bas@kunstencultuur.nl.