Deskundigheid

CMK Groningen biedt culturele spelers een aantal mogelijkheden om de beroepspraktijk te verdiepen. Op dit moment draagt CMK bij aan de ontwikkeling van een nascholingstraject op het gebied van ondernemerschap in het onderwijs en een traject op gebied van het coachen van leerkrachten en schoolteams. De ontwikkeling en uitvoering van deze trajecten gebeurt door K&C in samenwerking met expertisecentra uit het noorden.

Heb je een andere studie op het oog, die bijdraagt aan de verdieping van jouw werk in het basisonderwijs? Bekijk dan eens onze studiekostenregeling voor ZZP'ers.

Zingen langs de lijn

‘Zingen langs de lijn’ is een train-de-trainerstraject voor kunstvakdocenten die werken in het onderwijs. Steeds meer scholen hebben behoefte aan teamtrainingen en ‘coaching on the job’ op het gebied van cultuuronderwijs. Dit vraagt om andere vaardigheden dan het geven van lessen in de klas. In zes bijeenkomsten leer je meer over het coachen van leerkrachten en het begeleiden van teams bij het inrichten van cultuur op school. Als deelnemer ga je op zoek naar de succesfactoren van het krachtig afstemmen met scholen, klassen en leerkrachten. Je werkt aan zelfvertrouwen, vaardigheden en je oefent in verbindende communicatie.

Er starten twee trajecten: In Drenthe wordt het traject georganiseerd voor vakdocenten uit alle kunstdisciplines. In Groningen organiseren we een traject dat is toegespitst op muziekdocenten. Meer informatie en actuele cursusdata zijn op de website van K&C te vinden.

Handen en Voeten

In het professionaliseringstraject Handen & Voeten met Hoofd & Hart! kijken we vanuit verschillende perspectieven naar cultureel ondernemen in en rond het onderwijs. Hoe ontwikkel je een product waar het onderwijs op zit te wachten? Wie ben jij en wat heb jij te bieden aan kwaliteiten en talenten? Het traject bestaat uit vijf bijeenkomsten, aanvullende workshops en een individuele coaching. Jouw leervraag staat centraal. Of het nu gaat om het maken van een projectplan voor een subsidieaanvraag, communicatie, financiering, netwerken of om het ontwikkelen van een inspirerend en haalbaar product of project.

Meer informatie en actuele cursusdata zijn op de website van K&C te vinden.