CMK Groningen 2023

Dit jaar heeft CMK Groningen enkele leuke verrassingen in samenwerking met het Groninger Museum:

  • Stuur vóór 1 juli 2023 je samenwerkingsovereenkomst in en ontvang 2 kaarten voor de exclusieve opening van de Kinderbiënnale 2024.
  • Boek kosteloos de Groninger Museum x ELJA Tour voor jouw school.

De samenwerkingsvereenkomst maak je eenvoudig via de website van CMK Groningen.  Onze adviseurs kunnen met je meedenken en adviseren over de mogelijkheden.

Tickets voor de exclusieve opening van de Kinderbiënnale 2024

Voor elke ICC’er die altijd al de feestelijke opening van een grote tentoonstelling heeft willen meemaken.

Stuur je vóór 1 juli 2023 je CMK-overeenkomst in? Dan nodigen K&C en het Groninger Museum je van harte uit voor de officiële, exclusieve opening van de Kinderbiënnale 2024.

In maart 2024 start de tweede editie van de Kinderbiënnale. Een tentoonstelling vol interactieve, zaal-vullende installaties die uitdagen tot aanraken, spelen, denken en bewegen. Vernieuwend is de aanpak van het Groninger Museum om een tentoonstelling te maken vanuit educatief oogpunt. Zo worden kinderen en jongeren uit de stad en provincie Groningen betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling. De jonge bezoeker word tijdens de Kinderbiënnale uitgedaagd om zich te verwonderen in diverse en kleurrijke werken van hedendaagse kunstenaars te participeren en te creëren. De kunstwerken geven stof tot nadenken over het thema van de Kinderbiënnale ‘A Better Place’.  

Voorwaarden

  • Elke ICC’er die vóór 1 juli 2023 de CMK-overeenkomst instuurt, krijgt twee tickets voor de opening van de Kinderbiënnale 2024 (datum volgt nog).
  • In maart 2024 ontvangen deze ICC’ers de uitnodiging met alle praktische en inhoudelijke informatie over de Kinderbiënnale.

De Groninger Museum x EJLA Tour

Kom maken, doen en verwonderen in het minimuseum!

Vanaf het voorjaar van 2023 reist het Groninger Museum in aanloop naar de Kinderbiënnale met een caravan langs scholen en festivals in de stad en provincie Groningen om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Museumdocenten van het Groninger Museum geven op locatie kunstworkshops rond het thema ‘A Better Place’. De workshops laten de leerlingen kritisch nadenken, in woord en beeld, over alles wat er om hen heen is.  

Ook is er een speciaal verdiepingstraject. In samenwerking met de ELJA Foundation werkt het Groninger Museum de komende jaren aan een intensieve en duurzame verbinding met kinderen en jongeren in stad en provincie Groningen in dit grote participatieproject. Het doel is het verbinden, inspireren en activeren van kinderen en jongeren door hen op een speelse manier in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed.

Wil jij ook dat de caravan bij jullie op school komt? Of heb je andere vragen over dit project? Stuur dan een mailtje naar: tour@groningermuseum.nl